Principes

Principes

Corpus & Mens werkt volgens de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Tijdens een consult zal er aandacht zijn voor alle vijf de principes.

1) Energie

Alles bestaat uit energie. Het is overal in en om ons aanwezig.
Vanuit mijn holistische benadering ga ik uit van het principe dat de mens een geheel van geest/ziel en lichaam is, waarbij alles met elkaar samenhangt en invloed op elkaar uitoefent volgens de wetten van de energiestromen. Het is de kracht (levensenergie) die nodig is om te zijn zoals we zijn.
Wanneer er een onbalans is in de energiestromen kan het lichaam niet optimaal functioneren, waardoor er fysieke en/of mentale problemen kunnen ontstaan.
De basis van mijn behandeling is om het natuurlijke energetische evenwicht te herstellen.

Behandelvormen: Quantum-Touch®, NAET, Touch for Health, Mir-Methode.

2) Prikkeloverdracht

Energiestroom (trilling) geeft prikkels aan het lichaam. Door mijn behandeling wordt een bepaalde trilling op gang gebracht, die door het lichaam als een positieve prikkel wordt geregistreerd. Via die prikkel wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waardoor alle interne communicatie systemen worden geactiveerd. De daarbij altijd aanwezige intelligentie van elke cel in ons lichaam maakt het compleet. Wanneer die prikkel door wat voor reden dan ook (mentaal/fysiek) wordt geblokkeerd stagneren vele lichamelijke functies, dat uiteindelijk lijdt tot ziekte, depressies, intoleranties, enz.

Behandelvormen: Quantum-Touch®, NAET, Touch for Health, Mir-Methode.

3) Drainage

Dagelijks worden we geconfronteerd met stoffelijke en geestelijke afvalstoffen. Die afvalstoffen zorgen voor blokkades in onze communicatiesystemen waardoor de prikkelgeleiding gestoord wordt. Dit resulteert in geestelijke en fysieke problemen. Door/via mijn behandeling wordt de prikkelgeleiding weer gestimuleerd waardoor het lichaam via ontspanning en drainage de afvalstoffen versneld afvoert. Al onze spieren hebben een relatie met specifieke wervels uit onze wervelkolom. Dezelfde wervels hebben ook relatie met het zenuwstelsel en organen in ons lichaam en daarmee met de energiebanen. Met de spiertesten kunnen we een indruk krijgen van het energie niveau in de bijbehorende energiebanen en de daarbij horende organen. Want, alle organen moeten allemaal goed hun werk doen om het afval te verwerken. Slecht functioneren van een van de organen kan het drainageproces behoorlijk belemmeren. Wanneer zich in de organen blokkades hebben gevormd, kunnen ze via technieken worden gecorrigeerd, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam de organen activeert tot een verbeterd drainage proces.

Behandelvormen: Quantum-Touch®, NAET, Touch for Health, Mir-Methode en Stoelmassage.

4) Voeding

Een goede uitgangspositie, is om dagelijks te zorgen voor niet overdadig maar gevarieerd eten, wat rijk is aan vitaminen en mineralen. Daarbij hoort ook een gezellige en ontspannen sfeer, zonder ruzie of andere storende elementen. Het is ook belangrijk om je voeding aan te passen aan je dagelijkse activiteiten. Natuurlijk hebben we ook andere voeding nodig om gezond te blijven. Hiermee bedoel ik hoe je in het leven staat, bijvoorbeeld: een goede relatie met je partner, goede en gezellige verstandhouding met familie, vrienden, buren, leuke dingen doen in je leven (vakantie en het hebben van hobby’s). Een dagelijkse positieve instelling zorgt voor een geestelijke levenskracht en gezondheid, dus ook een belangrijke basisvoeding om lichamelijk goed te kunnen functioneren. Kortom evenwichtige voeding is erg belangrijk. Echter, voedsel dat niet goed voor je is, of dat je dat slecht verdraagt veroorzaakt stress. Het verwerken hiervan brengt het lichaam uit balans dat kan onder anderen leiden tot vermoeidheid of juist hyperactiviteit.

Doormiddel van spiertesten kan uitgezocht worden welke voedingsmiddelen voor iemand positief zijn, d.w.z. gezond zijn en energie opleveren. Bovendien kan uitgezocht worden of er voeding is die het lichaam niet verdraagt, in de vorm van allergie of intolerantie, of dat er sprake is van tekorten waardoor aanvullende voedingsmiddelen, vitamines of mineralen nodig zijn. Correcties en eventuele voedingsadviezen kunnen dan zorgen voor een balans.

Behandelvormen: Quantum-Touch, NAET, Touch for Health, Mir-Methode.

5) De Psyche

Er zijn veel redenen te bedenken waardoor mensen vastlopen in hun levenspatronen. Denk bv. maar aan de maatschappelijke druk, perfectionisme, onderwijs en topstort. Het lichaam begint te protesteren maar de signalen worden (vaak) genegeerd, grenzen worden overschreden en die mensen staan steeds verder van hun gevoel vandaan, totdat het lichaam helemaal uitvalt en men geconfronteerd wordt met de welbekende burn-out, hartproblemen, hoge bloeddruk, ziektes en uitputting, enz. Die mensen hebben vaak geen rust in hun lichaam waardoor hun interne communicatie systemen ontregeld zijn. Het is daarom des te belangrijker om naar de lichamelijke en geestelijke signalen te luisteren, want het lichaam vertelt tot hoever je kunt gaan. Door mijn behandelingsmethode komt er een energiestoom opgang gepaard met diepe ontspanning en rust in lichaam en geest. Hiermee probeer ik de cliënt te begeleiden/ ondersteunen dichterbij zichzelf te laten komen. Het is een bewustwordingsproces van lichaam en geest om van daaruit je gezondheid en welzijn te verbeteren.

Behandelvormen: Quantum-Touch, MIR-Methode, Mindfulness based cognitive methodiek.