Ervaring Danielle

Vanaf het moment dat onze zoon 5 weken oud was hadden wij het vermoeden dat hij een koemelkallergie had. Na vele bezoekjes aan de huisarts werd uiteindelijk 13 weken later door een kinderarts in het ziekenhuis bevestigd dat dit inderdaad het geval was. Deze arts wist ons ook te vertellen dat hij eczeem had en zo begonnen onze vele bezoekjes aan de dermatoloog. Onze zoon had erg veel last van zijn eczeem. Hij sliep hierdoor slecht en wij dus ook.  Al snel kregen we van de dermatoloog naast hormoonzalf ook teerzalf voorgeschreven. Hiermee moesten we hem 2x per dag insmeren en hem een speciaal krabpakje aantrekken met handjes en voetjes er aan vast.
Met het overgaan naar vast voedsel kwamen er ook steeds meer allergieën aan het licht. Zo bleek hij naast een koemelkallergie ook allergisch te zijn voor pinda’s, kiwi en vis. Niet veel later kwamen we er achter dat hij ook allergisch was voor gras, berken, stof, honden en penicilline.
Ondertussen bleef  onze zoon veel last houden van zijn eczeem en blijken de hormoonzalf en teerzalf op lange termijn niet voldoende voor hem te werken. Wij zijn daarom verder gaan zoeken naar andere behandelmethoden. Zo hebben we zijn eczeem laten “bespreken”, gingen we naar een homeopathische drogisterij en is hij onder behandeling geweest bij een homeopathische arts.
Helaas mocht dit hem allemaal niet van die verschrikkelijke jeuk afhelpen.

Na 3 jaar van alles te hebben geprobeerd kregen wij van iemand het telefoonnummer van Frans.
Uiteraard stonden we hiervoor open, je grijpt immers alle mogelijkheden aan om je kind van zijn jeuk af te helpen, maar wij waren zeker ook sceptisch. Al onze eerdere pogingen hadden tot dan toe ook niet geleid tot het blijvend verminderen van zijn jeuk.
Frans vertelde ons dat eczeem o.a. wordt getriggerd door allergieën. Door deze te elimineren zou ook het eczeem sterk verminderen.
Tijdens de 2e afspraak met Frans werd de koemelkallergie geëlimineerd en mochten we onze zoon 2 dagen later weer melk geven. Ik keek om wat ongelovig aan, maar Frans verzekerde mij dat hij echt weer melk zou kunnen verdragen. 2 Dagen later zetten wij onze zoon een beker melk voor zijn neus en zaten wij klaar met de allergiedruppels. Hij dronk zijn beker helemaal leeg en er gebeurde helemaal niets….een allergische reactie bleef inderdaad uit.

In de volgende sessies zijn de overige allergieën geëlimineerd en sindsdien is ook zijn eczeem grotendeels verdwenen.
Eindelijk kan hij ’s nachts weer lekker slapen en mag hij dezelfde traktatie als alle kindjes op de peuterspeelzaal als er iemand jarig is.

Groetjes, Danielle