0681912424

Stationsstraat 21A 6678 AA Oosterhout (GLD)

Behandelvormen

Corpus & Mens werkt volgens de 5 natuurgerichte principes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende effectieve behandelvormen, die naast elkaar toegepast kunnen worden en elkaar aanvullen. Waaronder: Quantum-Touch®, NAET, Touch for Health, de MIR methode, Mindfulness en diverse andere technieken die Frans in de afgelopen jaren heeft bestudeerd. Natuurlijk kunnen de behandelvormen individueel toegepast worden, afhankelijk van de aanwezige klachten en voorkeuren. De combinatie van behandeling/gesprek en spiertesten, maakt het mogelijk om sneller tot de kern van de zaak te komen en blijvende resultaten te boeken. Het kan zijn dat u wordt doorverwezen naar uw huisarts of andere therapeuten.

Frans benadrukt graag dat de natuurgeneeskundige consulten de reguliere zorg niet vervangen, maar aanvullen.

 


Quantum-Touch-behandelvorm-bij-corpus-et-mens

Behandelvorm: Quantum-Touch®

Quantum-Touch® als behandelvorm

Quantum-Touch® is een belangrijke doorbraak in healing. Healing betekent heelwording en is feitelijk het afstemmen van lichaam, geest en ziel. Het is een proces dat kan worden gestimuleerd door het verhogen van het energieniveau op de plaats waar de energie stagneert.
Quantum-Touch® is een heel eenvoudige, maar zeer effectieve behandelvorm die het zelfherstellende vermogen van het lichaam aanspreekt. De daarbij altijd aanwezige intelligentie van elke cel in ons lichaam maakt het compleet.
Het menselijke lichaam is van nature een heel intelligent mechanisme. Artsen en wetenschappers zijn al decennia lang bezig om alle geheimen van het lichaam te ontrafelen.
Quantum-Touch® is een techniek die een beroep doet op deze lichaamsintelligentie door middel van zich te focussen op het versterken van de levenskrachtenergie (ook wel chi, mana, pranna of kin genoemd), lichaamsbewustzijn oefeningen en ademhalingstechnieken. Als de beoefenaar een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt, door middel van zijn/haar handen rond een gebied met pijn, spanning of ontsteking te brengen, zorgt hij/zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door (de wetenschappelijke vastgestelde beginselen) van resonantie en afstelling, en zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijkst acht om genezing te verkrijgen.

De werkwijze
  • Tijdens de behandeling blijft de kleding aan, alleen de schoenen gaan uit.
  • Quantum-Touch® wordt zittend, staand, liggend of op afstand gegeven.
  • Quantum-Touch® doet een beroep op de lichaamsintelligentie en spreekt het zelfgenezende vermogen aan.
  • Energie = trilling.
  • Energie volgt aandacht.
  • D.m.v. visualisatie en ademhalingstechnieken wordt de energie op een hoger trillingsniveau gebracht.
  • D.m.v. een lichte aanraking met de handen wordt de pijnplek behandeld.
  • De pijn kan zich verplaatsen. De therapeut volgt de pijn.
  • Quantum-Touch® is een interactieve behandelvorm. Degene die behandeld wordt speelt hierin ook een actieve rol.
  • Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Soms is een sessie genoeg, soms zijn meerdere sessies noodzakelijk voor het gewenste resultaat.
  • Het is raadzaam om tijdens en na de behandeling veel (1 tot 2 liter) water te drinken.
  • Quantum-Touch® is heel goed te combineren met andere vormen van therapie, alternatief of regulier.
De effecten
Over het algemeen zijn fysieke en emotionele klachten goed te verhelpen en is het proces van genezing te versnellen. Wat kan er zoal gebeuren:

  • Botten en wervels trekken met en lichte aanraking recht naar hun oorspronkelijke stand
  • Ontstekingen en verwondingen genezen sneller.
  • Allergieën verminderen of verdwijnen.
  • Quantum-Touch® brengt ontspanning.
  • Quantum-Touch® is leuk om te geven en om te ontvangen.
  • Gedeformeerde en/of gebroken botten herstellen sneller.
  • De pijn of klacht kan soms eerst even erger worden waarna verbetering zal ontstaan.
  • Lichamelijke veranderingen kunnen tot 2-3 dagen na de behandeling nog optreden.
  • Geef het lichaam de tijd om aan de verandering te wennen.
  • Tijdens de behandeling kunnen sensaties als pijn, warmte, kou en tintelingen ontstaan en weer verdwijnen.
  • Tijdens een staande behandeling kan het lichaam spontaan gaan bewegen. Dat hoort erbij.
  • Voeten en handen kunnen weer warm worden.
  • Oude emoties kunnen loskomen en een plekje krijgen.
  • En nog veel meer…

 


Touch for Health als behandelvorm

Touch for Health is een natuurlijke behandelvorm om geblokkeerde spierenergie door middel van simpele technieken te corrigeren.
Het lichaam slaat alle gebeurtenissen uit het verleden op. Natuurlijk alle lichamelijke gebeurtenissen, maar ook verdriet, stress, en angst horen hierbij. Dit kan leiden tot blokkades die zich uiten op lichamelijk, psychisch of emotioneel gebied. Deze blokkaders verzwakken op hun beurt weer de spieren.
Met behulp van spiertesten wordt uitgezocht waar in het lichaam blokkaders zitten en, nog belangrijker, wat daar aan gedaan kan worden. Uw lichaam vertelt u zelf wat er aan de hand is en hoe het weer in balans kan komen.


MatriXmethode-behandelvorm-bij-corpus-et-mens

Behandelvorm: MatriXmethode

MatriXmethode als behandelvorm

De MatriXmethode is een praktische behandelvorm die snel en effectief afrekent met problemen. Deze door Ingrid Stoop ontwikkelde coaching techniek kan worden ingezet bij leerproblemen, gedragsproblemen,  mentale problemen, of emotionele problemen.

De persoon zelf heeft de oplossing. MatriXmethode is dus een manier om de strategie van de eigen beleving van de persoon zelf te ontdekken en te laten vervangen als het als een belemmering wordt ervaren. Het potentieel van het kind, puber of volwassene wordt op die manier krachtig ingezet zodat ze het zelf kunnen en gaan gebruiken.

 


Mindfulness als behandelvorm

“Bewust aanwezig zijn in het hier en nu zonder te oordelen”, definitie van mindfulness zoals die door Jon Kabbat Zin, grondlegger van een aantal mindfulnesstechnieken, is ontwikkeld.

De basishouding en basiscomponenten van Mindfulness gaan over enerzijds het sturen van je aandacht en anderzijds het hebben van een open en uitnodigende houding tegenover al je innerlijke ervaringen.

Met aandacht wordt bedoeld het actief opmerkzaam zijn van wat zich aandient via je zintuigen (o.a. emotionele reacties in je lichaam) en in de vorm van gedachten. Dus wat voel je, wat denk je? Om dat te kunnen opmerken is het belangrijk je aandacht erop te richten en je te concenteren. En dat te doen, schijnbaar zonder dat het je veel moeite kost. Je ademhaling kan je daar maximaal bij helpen. Je ademhaling is daarbij je referentiepunt. Want je ademt altijd dus dat gaat als eb en vloed door je heen. Met een Mindfulness leer je om te gaan met je gedachtenstroom en deze beter te sturen.

Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Leven in het moment. Door te focussen op dit moment neemt de druk, en daarmee de stress, af. Mensen voelen zich helderder, zekerder en energieker. Door het bewustwording en loslaten van automatismen en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken.


Stoelmassage-als-behandelvorm-bij-corpus-et-mens

Behandelvorm: Stoelmassage

Stoelmassage als behandelvorm

In een speciale massagestoel kun je het hoofd, nek, schouders, armen en rug van iemand behandelen. Met een stoelmassage worden alle lichamelijke functies gestimuleerd, waardoor je lichaam en geest kans krijgen te herstellen van opgebouwde stress. Het regelmatige afvoeren hiervan kan typische kantoorklachten als RSI, hoofdpijn, kramp in de nek en schouders, rugklachten, vastzittende spieren en stijve gewrichten helpen voorkomen en verminderen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor stoelmasssage als middel om hun medewerkers prettiger en gemotiveerder te helpen functioneren.